La junta de govern facilita el trànsit cap al barri vell

El passat mes de juliol, la Junta de Govern de l’Ajuntament de Salt va aprovar unes modificacions de trànsit al carrer Àusias March que poden comportar un increment de vehicles al Barri Vell amb el consegüent augment de contaminació acústica, pol.lució ambiental i malestar per als veïns i veïnes.

Fa molt de temps que veïns i veïnes del Barri Vell demanen accions clares i contundents per part del nostre ajuntament per pacificar el trànsit en aquest sector . Molts dels vehicles que circulen pel carrer Llarg ho fan de pas i per estalviar-se els semàfors de l’avinguda dels Països Catalans i , lluny de buscar-hi una solució en aquest sentit, ara l’Equip de Govern sembla que aposti per facilitar que els vehicles travessin el Barri Vell ( “si no vols caldo, tres tasses”).

L’origen d’aquesta modificació es troba en l’embús que es forma a la rotonda entre el carrer Àusias March i Carrer Sant Dionís a l’hora punta de la sortida d’escola.

Des del grup municipal d’IPS-CUP volem fer algunes consideracions:

-Tal com fa temps que diem, la solució està en promoure el transport públic, la bicicleta o simplement, l’anar a peu (el nostre municipi no és pas tan extens)

– No s’ha fet un estudi previ de com pot afectar aquest canvi al trànsit del Barri Vell i les molèsties que pot provocar a veïns i veïnes, ni se’ls ha comunicat la intenció de fer aquests canvis.

-No s’ha buscat una alternativa perquè els vehicles no hagin de sortir tots pel carrer Àusias March . La idea d’anar construint equipaments a tocar a la zona d’hortes (IES Vallvera, Escola_Bressol El LLadoner, El Canal , possible 4t institut o Escola d’Adults …) sense pensar en el trànsit que es genera al seu voltant denota manca de previsió i sentit comú.

Demanem un estudi seriós, rigorós, del trànsit de vehicles que circulen, la majoria de pas, pel nostre municipi. Hem de començar a buscar alternatives perquè no volem ser còmplices de la crisi climàtica. Tard o d’hora ha d’haver-hi un canvi de paradigma. Comencem a posar les bases per tenir un poble més tranquil, menys sorollós, menys contaminat i que sigui per a les persones i no per als cotxes

Posted in .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *