Salt negocia la compra de 96 pisos per 3,8M€ per a ús social

Aquest mes d’agost l’Ajuntament de Salt, seguint la proposta iniciada a l’anterior mandat per IPS-CUP, ha acordat adquirir prop d’un centenar de pisos i així disposar de més recursos per a les necessitats d’habitatge social del municipi. L’Acord amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) i l’Institut Català de Finances (ICF) permetrà fer una inversió d’uns 3,8 milions d’euros i així ampliar el parc públic d’habitatges a Salt que ja en l’anterior mandat va passar de 30 a més 130 vivendes.


Des del nostre punt de vista aquests pisos en mans d’entitats bancàries s’haurien de cedir directament a les administracions públiques per fer polítiques d’habitatge i així començar a assumir part de les responsabilitats que aquestes entitats han tingut en l’actual crisi econòmica. La ciutadania ja vam assumir el cost d’un rescat bancari multimilionari (públic) que no ha estat retornat mentre la banca continua fent beneficis (privats) gràcies a aquestes ajudes.


Malgrat tot això que cal seguir denunciant, hi ha milers de famílies al nostre país que continuen necessitant mesures urgents per sortir d’una situació d’extrema precarietat i aquesta opció de compra per l’administració local, la més propera a la ciutadania, és imprescindible per dibuixar un poble i un país molt més just socialment.


També cal tenir en compte que com més pisos en mans de l’administració per a polítiques socials, menys vivendes en mans d’especuladors o màfies que s’aprofiten dels més vulnerables.
Com ja dèiem al ple de cartipàs, les desigualtats a Salt i arreu són estructurals i l’aplicació de polítiques “superficials” que no van a l’arrel dels problemes no fan canviar les condicions de vida de la majoria de la gent. Si les propostes del govern van en el sentit de lluitar contra les desigualtats ens hi trobaran.

Posted in .