A l’extrema dreta ni espai ni veu

Ahir vàrem abandonar el debat organitzat des del diari Punt Avui. Cris Sibina era la representat al debat i va al·legar que no compartim espais que normalitzin i legitimin l’extrema dreta. També va recordar a la resta de formacions que fa només uns dies, el dia 2 de maig de 2023, es va signar un pacte, que sotasignaven tots els partits presents a l’acte, que era un “Compromís antifeixista per a una bona convivència al municipi”.

Cris Sibina va aprofitar els 30 segons inicials que tenim com a grup polític per presentar la formació, per explicar les raons per les quals no participàvem en el debat. Va recordar que les autoritats han habilitat formacions polítiques amb posicions totalment antidemocràtiques, racistes, que estigmatitzen part de la població relacionant-la directament amb la delinqüència. Partits que utilitzen un relat d’odi contra una part de la comunitat. També que va ser aquesta formació qui va portar a judici els polítics catalans que van fer possible la celebració de l’1-Oct.

Amb la frase “el feixisme cal combatre’l en bloc, sense donar-li ni espai, ni veu” Cris Sibina va abandonar la sala deixant una estelada a la cadira, i sobre la taula, la mítica fotografia “Aixafem el feixisme” una imatge d’una espardenya trepitjant una creu gammada que va crear Pere Català i Pic el 1936.

Foto El Punt Diari

Foto El Punt Diari

Acte central de campanya

Divendres dia 19 a les 20:30 a l’auditori de l’Ateneu Coma Cros presentarem les 15 principals propostes de govern a ritme de música i amb una mossada de productes Km0.

No t’ho perdis!

Construïm des de baix! FEM POBLE

Hem estat a Santa Coloma de Gramenet a la presentació de les candidatures de la Cup Nacional.

Fa molt goig veure la gentada que hi ha a tot el territori català amb ganes de lluita i a la vegada construint alternatives als municipis.

Amb alegria i esperança, volent fer política. Prou de gestió!

Emergència habitacional

En el marc dels diàlegs preelectorals organitzats per l’Ateneu Coma Cros i promogut pel Sindicat d’Habitatge de Salt es va celebrar aquest debat amb representants de 5 partits on el nostre representant Àlex Sarrado va defensar que:

 • Cal regularitzar els 95 pisos que l’Ajuntament té en propietat i que actualment no estan llogats
 • Cal més lloguer social i voluntat política de fer-ho destinant:
  • Recursos humans i econòmics.
  • Coordinació amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.
  • Coordinació entre Oficina d’Habitatge i Serveis Socials
  • Eines jurídiques i administratives per aconseguir cessions d’habitatge de grans tenidors.
  • Facilitant els petits tenidors d’habitatge a incloure l’habitatge a la xarxa d’habitatge social.
 • Els habitatges han de donar resposta a la l’emergència, prioritzant famílies amb joves i infants. No pot haver-hi ningú sense sostre i garantit a llarg termini. Des de l’ajuntament s’ha moblat amb recursos públics els pisos que ells volen destinar a estudiants. L’emergència és una altra.
 • L’Ajuntament NO pot generar més situacions de vulnerabilitat. Si es compren pisos amb ocupacions de caire social, cal regularitzar o trobar una solució habitacional a aquestes famílies, amb un acompanyament per part de l’administració.
 • Reforçar Oficina d’Habitatge actualment desbordada. Cal dotar-la de recursos econòmics públics i d’estructura de personal, estabilitzant treballadors.
 • Generar un equip compromès i estable per treballar entitat amb entitat i amb cas a cas per establir una confiança de les entitats bancàries amb l’ajuntament. Si canviem contínuament d’interlocutors no és potent.
 • No cal que sigui la policia la qui intervingui en la prospecció dels pisos ocupats, crea desconfiança i sensació de delinqüència, cal actuar des de serveis socials.
 • Insistir amb recàrrecs a grans tenidors que no posen a disposició els habitatges buits per forçar la situació.
 • Habitatges dignes per a tothom. Obligació de garantir solució residencial a tota persona o família en risc d’exclusió i garantir l’accés als subministraments bàsics.
 • Regularització dels habitatges ocupats perquè es pugui donar d’alta subministrament de llum i aigua i, en el cas que sigui necessari, disposar de comptadors socials de llum i aigua.

Girona Republicana. Propostes per una àrea urbana

Ahir dijous a les 19 h a l’auditori de la Coma Cros de Salt es va celebrar un acte de la candidatura Guanyem Girona amb la participació de Joan Vicente, Xavier Corominas, Cris Sibina i Lluc Salellas.

Es va parlar de les problemàtiques que apareixen quan els ajuntaments veïns treballen per separat i no es tenen en compte els uns al altres per generar sinèrgies i projectes comuns, i així entendre l’àrea urbana com una unitat que ens hauria d’obligar, en molts casos i pel bé de la ciutadania, a treballar plegats.

També es varen exposar propostes de futur per tornar a encarar projectes que veuran la llum els propers anys.

Debat sobre segregació escolar

Cris Sibina és la reprentant d’IPS-CUP al debat

Ahir vàrem poder exposar algunes de les propostes per fer front a la segregació escolar al municipi que fractura socialment la població.

Les nostres propostes han estat:

 • Volem vèncer els prejudicis creant la confiança que es mereix l’escola pública de Salt
 • Volem la construcció d’un 4t institut per evitar els macro centres, permetre l’espai necessari per l’acollida de cicles formatius i escola de segona oportunitats
 • Cal recuperar els aularis d’infantil del Gegant del Rec per ampliar l’oferta de l’I·2 gratuït
 • Necessitem dotar els centres educatius d’instal·lacions adequades pel desenvolupament de l’educació física, el menjadors escolar, les biblioteques o sala d’actes
 • Cal que totes les escoles gaudeixin d’un entorn que afavoreixi l’espai de trobada entre famílies i espai amables per l’acollida
 • Són necessaris els espais definitius per la construcció de l’escola Les Arrels i el 4t institut

Gràcies a l’Ateneu Coma Cros per acollir aquest debat organitzat per Salt’educa. Un plaer que se’ns hi hagi convidat i que la sala fos plena. Dijous que ve continuem amb emergència habitacional.

Parlem de seguretat

Reforcem la comunitat per tenir vides més segures

En aquesta 5a xerrada parlem de seguretat. La seguretat és primer de tot allò que ens genera les condicions objectives i subjectives per sostenir la vida, i fer-ho en condicions dignes.

Presentació dels 5 primers de la llista electoral

Desvetllem les 5 cares que encapçalaran la llista en les properes eleccions municipals.

Cris Sibina serà de nou l’alcaldable per la llista d’Independents per Salt – Candidatura d’unitat Popular de Salt. Seguidament hi haurà en aquest ordre, l’Àlex Sarrado, en Roger Bigas, l’Anna Burrassó i la Marta Guillaumes.

L’educació a Salt

La planificació educativa municipal

Realment ens creiem que l’equitat educativa ha estat fins ara la prioritat educativa dels diferents governs?