Plaça 1 d’octubre

Al darrer ple municipal s’hi portava a aprovació la proposta de posar el nom de l’1 d’octubre de 2017 a la plaça que hi ha davant de l’antiga fàbrica Coma-Cros de Salt.

Va ser destacables les giragonses dels grups de  CiU i PSC per intentar tombar la proposta.Tota una mostra dels  antics governants de sempre. CiU al·legava la necessitat de posar el nom Coma-Cros (que de fet ja el duu l’eifici de antiga fàbrica). Dia d’autorganització ciutadana per defensar drets col·lectius versus els cognoms d’una família. S’entèn on està cadascú.

La tàctica del PSC de Salt va consistir a atacar  amb una contraproposta d’anomenar-la 8 de març. Una manipulació que intenta utilitzar la lluita pels drets de les dones contra la lluita d’un poble, d’homes i dones que volien votar, que van ser reprimits violentament en molts municipis i que a Salt van defensar les urnes fins al final. No caurem en l’engany de contraposar el 8 de març a l’1 d’octubre perquè són lluites indestriables pels drets individuals i col·lectius. La utilització sectària del 8 de març per part del PSC demostra que no tenen respecte ni pel dia de la dona. Una proposta que no han fet mai, només ara quan es van assebentar que es volia anomenar Plaça 1 d’Octubre. Nosaltres seguirem defensant la lluita feminista el 8 de març i cada dia de l’any, i seguirem defensant la lluita pel dret a poder votar, pel dret a poder decidir en llibertat el dia 1 d’octubre i tots els altres.

Contra la manipulació i per les lluites compartides: unitat popular!

Posted in and tagged .