IPS-CUP Salt ha acompanyat avui al grup municipal Guanyem Girona en l’acte “El millor Trueta possible”

En aquest acte s’ha volgut posar en relleu, la necessitat de treballar les diferents polítiques municipals, amb una mirada d’àrea metropolitana. En ple s. XXI les ciutats competents, sostenibles i amb el focus posat en la mateixa ciutadania, no es poden entendre sense una visió àmplia de la seva configuració urbana.

En les darreres setmanes han plogut arguments a favor i en contra d’un emplaçament i l’altre. Girona viu un moment d’incertesa davant la possibilitat de perdre la ubicació de l’Hospital provincial. A Salt també estem pendents de com podria repercutir, al dia a dia i en el futur, la possibilitat de la ubicació d’un gran parc hospitalari de referència en el nostre municipi. Sigui una cosa o bé l’altra, si es tracta de l’opció més vàlida per garantir la millor salut pública i de qualitat, haurem de ser valentes.

Amb el repte de futur que suposa la construcció del nou Trueta, com a Hospital de referència de les comarques gironines, els polítics no podem avançar donant cops de colze per escombrar cap a casa. Volem que una decisió com aquesta es faci amb consciència de país i de futur, amb el millor aval tècnic, amb l’anàlisi d’eficiència i sostenibilitat necessària, amb les millors condicions laborals garantides i sobretot, amb el focus posat al servei de la gent.

Avui hem escoltat des de l’expertesa en urbanisme com qüestions en aquest àmbit poden influir en la presa de la decisió. Cal tenir clar què volem i quines són, seran o podrien ser les possibilitats del nou Trueta que imaginem. De moment Salt es configura com l’emplaçament que rep el vistiplau dels arguments més sòlids i coherents per part dels professionals del sector.

IPS-CUP Salt també aposta per l’elaboració d’un estudi comparatiu, que garanteixi la millor ubicació pel nou Trueta que faci que la decisió de la seva ubicació no sigui el resultat d’un atac de gelosia o d’un clientelisme polític.

Posted in .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *