Investidura legislatura 2015-2019

Molt bon dia a tothom, novament em pertoca realitzar aquest discurs d’investidura, aquesta vegada però, encara més ben acompanyat que ara fa quatre anys. Amb l’Eva Rigau que repeteix i la Marta Guillaumes que s’estrena com a regidora d’aquest consistori

Tots tres hem pres possessió de la nostra acta de regidors amb una fórmula que no compartim i al igual q fa quatre anys, hem promès per imperatiu legal una constitució que no ens representa. És per aquest motiu que un cop fet aquest tràmit, volem manifestar el nostre compromís amb l’expressió democràtica de la voluntat ciutadana i anunciem que restem a disposició del nou Parlament, del President i del Govern de la Generalitat de Catalunya que sorgeixin de les eleccions del 27 de setembre de 2015, per exercir l’autodeterminació del nostre poble i proclamar, juntament amb totes les nostres institucions, L’ESTAT CATALÀ, LLIURE I SOBIRÀ.

Dit això, primer de tot volia felicitar i agrair a totes les persones que s’han implicat en aquesta campanya, a totes les persones que viuen el seu poble, el seu país, de manera activa, implicant-s’hi perquè sigui un lloc millor per viure (més just, més democràtic i més lliure). Les que participem en la política institucional i les que empenyen des del carrer, des dels moviments socials, des de les entitats culturals, esportives, associacions de veïns, AMPES, etc. Vam encarar les eleccions municipals parlant de la necessitat de superar l’alternança entre els partits que ens han governat sempre i iniciar un canvi de veritat. Un canvi de model que significa posar en marxa un projecte col·lectiu. Un projecte on el poble sigui el protagonista actiu del seu propi desenvolupament, on la prioritat estigui en la millora de la qualitat de vida de totes les persones (independentment de quina sigui la seva procedència), en la millora dels barris i la preservació del nostre entorn natural en comptes del model de creixement especulatiu que hem viscut. Un projecte per crear xarxa social, per promoure la cultura popular, la formació de les persones i la generació d’expectatives. Un projecte de poble compromès amb la realitat nacional i social de la qual formem part i amb el procés per la independència del nostre país.

I la veritat és que els resultats han anat força en aquesta línia. El bipartidisme s’ha acabat. Aquest perd sis regidors mentre que forces com ERC, IPS-CUP i Canviem Salt augmenten fins a 7 regidors la seva representació. Tot i així, ni l’aritmètica posa les coses tant fàcils ni pensem que la política és allò que discuteixen i voten uns quants càrrecs electes entre aquestes quatre parets. Des d’IPS-CUP sempre hem pensat que per tirar endavant un projecte col·lectiu, una transformació com la que ens plantegem, cal un treball des de dins i des de fora la institució, amb transparència i intentant crear complicitats. Per fer possible aquest canvi IPS-CUP tenia clar que d’entrada calia un relleu a l’alcaldia. Per això des de bon principi vam decidir donar suport a la nova candidatura d’ERC. I vam donar aquest suport sense ambigüitats, sense cap condicionant sobre càrrecs ni governs. I alhora vam explorar coincidències per al govern i la governabilitat del nostre ajuntament.

Sobre aquesta darrera qüestió volem manifestar que les nostres preferències, així ho hem dit i ho repetim aquí, són les d’un govern de canvi, format per ERC, IPS-CUP i Canviem Salt. No obstant i fruit de les últimes propostes, l’assemblea d’IPS-CUP decidirà en breu quina serà la seva vinculació amb el futur govern saltenc.

Sigui com sigui, allò més important per als saltencs i saltenques, serà si entre tots plegats podem donar resposta a les principals necessitats, problemes i reptes que tenim i dibuixar escenaris prometedors de futur. I si amb tot això, som capaços de fer sentir que la ciutadania i els seus representants, anem en el mateix vaixell encara que debatem sobre el rumb a seguir, segur que l’esforç haurà valgut la pena.

Moltes gràcies a tots.

Visca Salt i visca Catalunya lliure!

Posted in .