Cris Sibina i Marta guillaumes en els parlaments

HI ÉREM, HI SOM I HI SEREM!

Avui diumenge 15 de gener la gent d’Independents per Salt-CUP (IPS-CUP) hem fet un vermut com a acte de rebuda d’aquest 2023 i com a acte de retrobament de persones que fa molts anys que en formem part i també de persones amb qui hem compartit espais de treball, reivindicacions i lluites. 

El nostre és un projecte col·lectiu que té unes arrels profundes. Unes arrels que neixen d’una defensa ferma de la unitat popular entesa com a eina que ens ha de permetre avançar en drets i assolir la República catalana independent. IPS-CUP és com un arbre.I com tots els arbres té arrels, tronc i branques. Les nostres arrels venen de lluny (de fa més de 30 anys!) i el tronc l’hem anat enfortint amb el pas dels anys fet que demostra que hi érem, que hi som i, sobretot, que tenim voluntat de ser i de ser-hi!. 

Els anys electorals, com aquest 2023 que acabem d’estrenar, són un impuls per recordar les arrels i per reforçar el tronc i les branques. Són anys on les propostes polítiques prenen especial rellevància i on és important preparar-nos per fer avançar la nostra proposta política municipal a tots nivells. Perquè el municipalisme no és només una eina de transformació de la societat sinó també un projecte d’autoorganització i de lluita. 

Aquest 2023 ens tornem a trobar en un any d’eleccions. Aquests darrers quatre anys hem format part del plenari a l’oposició amb un govern de majoria absoluta. La legislatura anterior (2015-2019) va ser complicada pel fet de formar part d’un govern en minoria i nosaltres com a minoria en aquest govern. Tot i això vam poder tirar endavant alguns projectes en l’àmbit de la participació ciutadana, l’habitatge, l’entorn natural i la cultura així com canviar algunes dinàmiques i maneres de fer en la política municipal. Aquesta legislatura ha estat molt diferent. Ha estat una legislatura de denúncia, de posar sobre la taula propostes que massa vegades no han estat recollides per l’equip de govern. Una legislatura per reivindicar que hi ha una altre manera de fer política municipal. 

De l’experiència municipal hem après que les institucions tenen límits, però també potencialitats. Que dins les institucions hi trobem resistències, però també oportunitats. El repte és ara i aquí per a continuar essent tensor i altaveu alhora. Tensor de les polítiques públiques cap a l’esquerra i altaveu de lluites al carrer. Amb un peu a la institució i un altre al carrer. 

Tenim clar quin és el poble que volem. Un poble de cohesió, d’equitat, de fixació de la població, d’identificació comuna amb Salt i amb una economia estable. Un poble amb un desenvolupament en equilibri amb l’entorn natural, participatiu, protagonista, que crea i aprèn. Un poble compromès amb les lluites. 

Per tal de compartir quin és el nostre projecte per Salt ja des de l’any passat vam iniciar un cicle de xerrades. Vam començar a l’estiu amb la xerrada sobre Renta Bàsica Universal i vam continuar a la tardor amb la xerrada sobre Mobilitat. A partir d’ara i fins a l’inici de la campanya electoral ens proposem continuar amb aquest cicle de xerrades on parlarem de llengua, educació, seguretat, cultura popular i comerç així com un seguit d’accions puntuals per reivindicar el dret a vot de totes les saltenques i saltencs i altres accions relacionades amb la defensa de l’entorn natural. 

Serveixin aquestes línies per animar a tothom a enfortir el tronc d’IPS-CUP i fer créixer aquest projecte i encarar amb força aquest any electoral. Un poble organitzat potser és una de les eines més potents que existeix per a la transformació dels municipis. I tal i com ens deia Joan Fusté: 

“Tota política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres”.

Per tant, organitzem-nos, lluitem i enfortim el projecte d’IPS-CUP. Ara més que mai som necessàries!. 

Cris Sibina i Marta Guillaumes

Posted in .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *