Les 7 primeres persones de la llista electoral d'IPS-CUP per les eleccions municipals del 2019

Presentem l’encapçalament de la candidatura 2019-2023. SOM i SEGUIM

A la biblioteca Iu Bohigas i davant d’un auditori ple, la nostra candidatura presenta les persones que encapçalaran la llista en les properes eleccions municipals, i fa un esbós de quins seran els pilars de la nostra proposta

El nostre moviment neix a les acaballes del franquisme i durant l’etapa de transició i sota el nom de Candidatura d’Unitat Popular (CUP) pren forma a Salt per les eleccions municipals el 1987 i des de llavors, i amb diferents formes, ha arribat fins avui en dia sota la formació d’IPS-CUP.

Durant la presentació Ramon Muñoz ha recordat que va ser el primer regidor de la candidatura i va dir: “Creiem que continuant presents a l’Ajuntament de Salt tenim més possibilitats de seguir impulsant canvis importants, tenint en compte les limitacions de competències i recursos que tenen les administracions locals”.

El canvi de dues de les persones que van encapçalar les eleccions del 2015 va estretament lligat al fet de tenir signat un codi ètic que aposta pel relleu de les persones que figuren al capdavant de l’agrupació. Eva Rigau ha comentat que aquest relleu ha de servir, per una part, per limitar el temps en què les representants exerceixen algun càrrec, i per altra per agafar aire i oxigen com a grup”.

Ferran Burch per la seva part ha fet una breu presentació de que Som la formació que lluita per un model universal que millori la qualitat de vida de totes les persones des de l’àmbit local.

Les tres persones que encapçalen la llista són tres dones Cris Sibina, Marta Guillaumes actual regidora d’entorn natural i Anna Burrassó. Sibina ha dit que “tres dones encapçalem la llista perquè creiem que les dones tenim molt a aportar en aquesta societat encara molt patriarcal”.

En la presentació Cris Sibina també ha fet molt èmfasi en el fet d’aconseguir que el jovent se senti identificat i representat pel seu poble, i sobretot en un en el que 1 de cada 3 no pot votar.

El projecte continua, han dit les tres candidates, i de mica en mica anirem presentant el nostre programa. Avui ha estat un moment de presentació de les cares visibles del mateix.

Marta Guillaumes ha dit que l’objectiu més important és posar la vida de les persones al centre i que no sigui el capitalisme el que defineixi el nostre futur. “Cal pensar globalment però actuant localment prenent decisions sostenibles que no hipotequin el futur de la societat”.

Anna Burrasó ha comentat que totes som persones que venim de l’associacionisme i dels moviments ciutadans i que el gran potencial que tenim són els joves que han de poder gaudir de moltes oportunitats.

Posted in and tagged .